De nagels groeien sneller

Dit komt door de invloed van (zon)licht en warmte. Hierdoor wordt de groei van je nagels en haren versneld.

Wist je dat bij sommige mensen het haar en nagels in de zomer soms wel twee keer sneller groeit dan in de herfst en winter?

 

Door meer (zon)licht en langere dagen in de zomer maakt het lichaam meer vitamines aan, zoals bijvoorbeeld vitamine D. Deze vitamines bevorderen de groei.

 

Te zachte en flexibele nagels

Doordat de luchtvochtigheid in de zomer een stuk hoger is kunnen de nagels te goed gehydrateerd raken. Hierdoor worden ze te zacht en flexibel. De nagels kunnen sneller beschadigen. Zo kan het zelfs gebeuren dat een nagel loskomt van het nagelbed; in vaktermen noemen we dit onycholysis.

Omdat het onder de losgekomen nagel warm en vochtig is, vergroot dit ook nog eens het risico op een schimmelinfectie. Wanneer nagels de neiging hebben om te zacht en te flexibel te worden in de zomer is het verstandig om ze wat korter te houden. Hiermee voorkom je beschadigingen door het dubbelklappen van de nagel

 

Uitzetten en inkrimpen door (zwem) water

Vooral met deze extreme langdurige hitte zoeken we sneller verkoeling in het zwembad en/of zeewater.

Doordat de nagels steeds water opnemen, zetten ze uit en wanneer ze drogen, krimpen ze weer in, hierdoor kan het kunstproduct sneller loslaten.

Zee (zout) water zorgt er weer voor dat

huid, haar en nagels erg droog worden.

 

Vergeet ook zeker niet het vele handen wassen én desinfecteren vanwege de corona maatregelen!

 

Kortom, het blijft handwerk en wij als nagelstylistes doen onze uiterste best om onze klanten te voorzien van mooie nagels maar helaas zijn wij nog steeds geen tovernaressen! 

 

 

(Kunst) nagels in de zomer